25 Nisan 2011 Pazartesi

Doğal Ortamında Sukulentler 2 : Büyükada'daki sukkulentler

İstanbullular için Prens adalarını ziyaret etmek vazgeçilmez bir alışkanlıktır.Çocukluğumda ma'aile Büyükada'daki Yörükali plajında denize girmeye giderdik. Sabah çok erken varıldığından önce çamların altında sabah kahvaltısı için piknik ve sonra cuppa deniz!
    "Aya Yorgi'den bir manzara"
Yıllar yıllara yaşlar yaşlara eklendikçe adalarda insan kirliliğinden nasibini aldı. Denize giren hala çok var ama benim o eski tadı almam artık mümkün değil. İşten izinli bir yakın arkadaşla Büyükada gezisi yaptık geçenlerde. Gözümün yakalayabildiği tüm bitkilere makinemi odakladım. Keşke biraz daha bakir kalabilse imiş Büyükada!Ben her önüme gelen objeyi çekmeyi sevmiyorum. Fotoğraf makinesi elimde ise özellikle belli başlı bir konuya makinemi odaklamaya çalışıyorum. Ancak gözümün önündeki çeşitlilik mevsimin de uyanış ve doğurganlık içinde olması itibariyle oldukça zengin ve etkileyici idi.
    "Emekçi fayton atları yavrusu ile"
    "Yeni doğan taylar koyu renk doğuyor"
    "Muscari"
    "Lamium" Ballıbaba
"Gagea"
Kaya ve taş diplerinde bir iki sedum türü ve Umbilicus sp. fotoğraf kareme illaki girenlerden.
İşte bunlardan bir kaç kare.
    "Petrosedum sediforme"
    "Sedum pallidum"
    "Umbilicus sp."











4 yorum:

  1. Everything looks so pretty and green. Love the ones peeking through the rocks.

    ❤Happy Cactus Monday❤

    YanıtlaSil
  2. Happy Cactus Monday my dear friend! I hope you had a wonder Easter weekend. For some reason the translator on my browser won't work but I see you found some beautiful succulents growing in the wild. How wonderful. The photos are great! Have a terrific week!

    YanıtlaSil
  3. Thank you Teri for your comment. Succulents in nature look more beautiful than in a pot.

    YanıtlaSil
  4. Dear Candy I went to Prince Island last week with a friend and took some photos in the nature. It was a nice visit to this island for taking photos of succulents growing in the wild. it takes 45 minutes by boat I mean so close to my home :)

    YanıtlaSil