4 Haziran 2010 Cuma

Crassula Bride's Bouquet

Crassula Bride's Bouquet, Sukulent bitkilerin Crassulaceae familyası içinde yer alan dayanıklı ve çok hoş çiçeği olan bir crassula türüdür. Bu sevimli bitki, Crassula perfoliata var.falcata ile Crassula rupestris türlerinin çaprazlanması ile elde edilmiş bir Mr. Dick Wirght hibrididir.

Çiçeklenme Ocak'ta başlar. Nisan ayına kadar çiçek üstünde kalabilir. Çiçeği, her bir dik dal üstünde, sık demetler halinde ve açık pembe renktedir. Demet çapı 3,5 cm'e,  yıldız şeklindeki her bir çiçek çapı ise 8-9 mm'e kadar ulaşabilir. Toprağın nem tutmayan iyi drenajlı bir toprak olması kaydı ile -1 dereceye kadar dayanabilir ve yine bu koşul ile tüm yıl boyunca sulama sever.

Aynı aileye mensup Crassula Springtime ile tıpatıp benzer. Crassula Springtime'da Crassula Rupestris'den türeyen bir hybrid crassula'dır. Bu nedenle aralarındaki fark yok denecek kadar azdır. Sadece C.Bride's Bouquet yaprakları, C. Springtime'a göre daha sivri daha küçük ve açık yeşil yapraklara sahiptir.

Yetiştirmesi de üretimi de son derece kolay. Zor gelişen hibrid bitkilerden değil. Saksının içine düşen yapraktan da, köksüz gövde çeliklerinde de kolaylıkla üretim yapılabiliyor.

Saksının tamamı çiçeklendiğinde bir fincan türk kahvesi eşliğinde seyrine doyum olmaz. Ya da çiçekleri yakın çekim ile fotoğraflamaktan kendinizi alamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder