9 Şubat 2012 Perşembe

Aloe'lerin Arasında

Kış tüm hızıyla sürerken güneş nihayet -geçici de olsa- bizim buralara yüzünü gösterdi. Ama geçip gidecek ve yeni yağmurlar ve soğuklar gelecek..... Olsun! Buranın kışı hep derim daha güzeldir diye. Bodrum'un kışı Bodrum'un yazın hiç görmediğiniz yeşil ve canlı doğasını gösterir size. Ortalık ne kadar ıssız olsa da..
Burası eski adı ile Yalıçiftlik şimdiki adı ile Yalı'daki tersane ve belediye plajının yer aldığı deniz kıyısı. Kış dolayısıyla var olan tesisler kapalı. Meydan bize kaldı, ne güzel!

Aloe'lerin bulunduğu yer sahildeki tesislerden birinin düzenlediği bir bölüm. Eğimli bir toprak parçasına aloe'ler, agave'lar ve aeonium'lar dikmişler. Yerlere yer örtücü mesemblerden kullanmışlar.
Carlos uzun bir yürüyüşün ve denizle tanışmasının ardından vücudundaki tuzları kurutuyor.
Burası Carlos'a da bize de iyi geldi. Kısa güneşin karı!
Sahil yaz sezonu başlamadan ne kadar bakir ve güzel değil mi!
Bu bitki kumluk alanın gerisindeki yeşil tepedeydi. Lokal bir bitki olduğu kesin ama adından çok emin değilim. Netteki araştırmama göre adı 'Mandragora officinarum'. Güzelliğinden etkilenmemek mümkün değil. Tüm alan bakir kalsa daha ne türlerle karşılaşmak mümkün olacaktı.

3 yorum:

  1. Boş bir sahilde dolaşmayı ben de isterdim doğrusu.
    Bu sebepten parklara da hep sonbaharlarda gitmeyi severim. İnsanların piknik yapıp, mangal vs. yaktığı ortamlarda doğayı hissedemiyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız..! Biz de o kalabalık içinde yaşayamadığımızı anladık. İşi gücü bırakıp şehirden kaçıp buralara geldik. Az ama karar dedik. Gelecek yaşantımıza bize neler kazandıracak bakacağız. Ama öyle hissediyorum ki, boş bir sahilde dolaşma özgürlüğüne değecek. sn yolcu, umarım hayat arzu ettiğiniz gibi olur.

    YanıtlaSil
  3. Yaşanılası fotoğraflar ...

    YanıtlaSil