4 Temmuz 2011 Pazartesi

Seranın son hali ve son durum,,,

Çok uzun bir süredir hayalini kurduğum bir seraya kavuştum sonunda! Senin sayende Cevat! Bunun için sana ne kadar teşekkür etsem az! Çok uğraştın, yoruldun ama değdi!
Seranın montajının tamamlanmasının akabinde kızlarla bitkileri raflara yerleştirdik.
Bodrum'da şu ara sıcaklık yaklaşık 37-40 derece arasında iken seradaki sıcaklık 44 dereceye ulaşmıştı. Sık dokulu koyu renk tarım filesini tepeye gerdikten sonra sıcaklık yine 35-37 dereceye indi. Sukulentler direkt güneşe maruz kalmaksızın ortalama 40 dereceye kadar dayanabilir. 37 derece ise makul bir sıcaklık.
Neyseki bir de yardımcılarım var. Gizem ve Ayşegül! Kızlar becerikli, istekli ve bana asistanlık yapma konusunda hevesliler. Öğrenmeye de oldukça istekli görünüyorlar.
Bugüne kadar ne köyde ne de hayatlarında benim gibi bitki biriktiren ve bu bitkilere uzun zaman harcayan birini tanımamışlar. Aslında komşularımız ve köydeki hemen hemen herkes hobi ve koleksiyonerlik kavramına o kadar yabancılar ki, bitkilerimin bize ticari faydası dokunacak bir medet ummaktalar ama zamanla hobiye de kolleksiyon kavramına da alışacaklardır diye ümit ediyorum. Kızların sukulent ve kaktüs dünyası konusundaki yabancılıkları ise beni tanıyana biz komşu olana kadardı. Gün geçtikçe onların bitkilere olan ilgisi beni memnun ediyor. Ben de öğretmeye ve bildiklerimi aktarmaya istekliyim. Gelecek günler ne gösterir bilinmez,,,belki de uzun aralıklı gidişlerimde gözüm arkada kalmadan bitkilerimi emanet eebilirim onlara.

8 yorum:

  1. Your cactus look wonderful.
    Thanks for your visit. Yes, I took t he link down for Cactus Monday because there just weren't enough playing. However, I still play and if you come over and leave a comment, I will come visit.

    Happy Cactus Monday.

    YanıtlaSil
  2. Your greenhouse is sooooo wonderful Zeynep! Did you receive it as a gift from a friend? And your 2 helper look so sweet. Are you going to start a succulent business? I am so happy for you and can't wait to see more to come!

    YanıtlaSil
  3. Canım, güle güle kullan keyfini çıkar...

    YanıtlaSil
  4. Teri, nice to see you in my blog and thank you for your visit too. I was off for a while for my plants transportation from Northern Turkey to Southern Turkey :) and foundation of greenhouse things. I like to visit your blog and Yes I will visit you often from now on.

    YanıtlaSil
  5. Candy my dear and sweet friend, thank you for your visit and yoru great wishes. I did not receive a gift from a friend recently. But some friends send me plants randomly. My helpers are my neighbour's doughter and they are really sweet girls and are willing to help me. This greenhouse was my dream since the begining of collecting plant. We will see together the plants progress by the greenhouse. You have a wonderful backyard now and I follow your plants are so happy!!:)

    YanıtlaSil
  6. Cevatım binlerce teşekkürler,,,,:)

    YanıtlaSil
  7. Zeynepcim güle güle kullan seranı. Sukulentlerin için ne kadar güzel bir barınak olmuş. Bu arada hatırı sayılır miktarda da sukulentin varmış, ne güzel. Hasarsız, zarar ziyansız keyifle büyütürsün dilerim. Sevgilerimle. Sevim Karaman

    YanıtlaSil
  8. Sevim hanım güzel dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkürler. Selam ve sevgiler,,,,

    YanıtlaSil